Gravit Micro H4 2.0 Quadrocopter

Az LRP cég Gravit Micro H4 quadkoptere megújult, a modernebb, 3D tervezésű dizájnoknak megfelelően, a légcsavarok formája megváltozott, és az új verzióban minden légcsavar 3 darab lapátból áll ebben a 2.0-ás, továbbfejlesztett verzióban.

Ez jobb, stabilabb repülést tesz lehetővé, és agilisabb is a kis quadkopter ennek köszönhetően. Az új modell 4 különböző teljesítményszinten tud repülni, melyet a távirányítóról tudunk kiválasztani. Ez az apróság jó szolgálatot tesz az első repüléseknél, hiszen amíg elsajátítjuk a repülés alapjait, a kopter kezelését, addig egy alacsonyabb teljesítménnyel, tudunk repülni, így könnyebb megtanulni vele repülni. Ahogy fejlődik az irányítási képességünk, válthatunk nagyobb sebességre egy gombnyomás segítségével.

A csomagolás

A dobozban megtaláljuk a quadkoptert, a távirányítót, egy USB töltőt az akkumulátorhoz, ami ráadásul két akkumulátort is tud egyidejűleg tölteni.

Van a készletben plusz egy teljes szett légcsavar.

A quadcopter legfőbb tulajdonságai:

–  360° -os looping, vagyis egy gombnyomás parancsára előre szaltót repül majd a modellünk

–  viszonylag hosszú repülési idő (kisméretű és így könnyű akkumulátor ellenére a repülési idő 7-8 perc, teljesítményszinttől függően)

–  4 különböző repülési teljesítmény

–  LED pozíciós fények – egyrészről jól néz ki, de ami fontosabb, ennek segítségével könnyen felismerjük modellünk térbeli pozícióját

–  kék háttérvilágítású (LRP, milyen más szín lehetne?! J )kijelzőt kapott a távirányító, melyről minden fontosabb adatot le tudunk olvasni (trimek helyzete, elem állapota, repülési üzemmód)

– 4 csatornás, digitális, proporcionális távirányító, mely 2.4 GHz frekvencián működik, FHSS modulációval

– teljesen repkész modell, kizárólag a távirányítóba szükséges 6 darab AA ceruzaelemet kell beszereznünk pluszban, minden egyéb a készlet része

– rotorvédő lapátokat is felszerelve kapjuk – ezek az elő-előforduló ütközések esetén hatékonyan védik a modell légcsavarjait a sérüléstől, illetve minket is a forgó lapátoktól.

– gyárilag beállított modell, így az akku feltöltése után nem kell variálni, tudunk repülni.

– beépített 6-tengelyes giroszkóp – extra stabil repülés és irányíthatóság érdekében

– alkatrészei külön – külön is megvehetők, így ez egy javítható modell, amennyiben valami tönkremegy, nem kell eldobnunk semmit, tudjuk cserélni az egyes elemeket.

Méretek:

  • Teljes átmérő 210 mm
  • Teljes magasság 55 mm
  • Súly 44gramm
  • 300 mAh / 1S LiPo akkumulátor

A quadcoptert a Modell & Hobby shopban itt tudjuk megvásárolni!

Rendkívül kedvező árfekvésű, stabil kis modell, mellyel bárki belekezdhet a modellezés ezen ágába. Bátran merem ajánlani 8-10 éves kortól már, első modellheliként is!

A quadkopter korábbi verziójáról készült videót az alábbiakban tekinthetitek meg:

Magyar nyelvű használati útmutató letöltése