HPI My Garage – regisztrációs kártya és on-line felület bemutatása

Ebben a posztban a HPI és a Maverick termékek gyártójától, a HPI-tól elérhető hasznos, on-line funkcióról szeretnék bemutatót adni. Ez a felület nem más, mint a HPI My Garage – regisztrációs kártya és on-line felület.

Minden HPI és Maverick modellhez kapunk ma már a modellel együtt a dobozban egy regisztrációs lapot és hozzá egy plasztik kártyát. Megnéztem, mire is jó ez a kis regisztráció és plasztik kártya egy modellautó esetén. Nyilván, a My Garage elnevezésből adódóan, arra számítottam, hogy egy virtuális kis garázsban találom magamat. Ez így is történt.

 

De mire is jó mindez?

Egy rövid regisztrációt követően, frissen vásárolt, vagy korábbi HPI vagy Maverick modellünket fel tudjuk vinni a garázsunkba. Sok modellünk lehet, általában egy modellezőnek nem is egy van, mindet berakhatjuk a virtuális garázsba. A felvitt modell típusának megfelelő gyári autó meg is jelenik a garázsban. Ez eddig szép, de mire is jó még a garázsunk.

Egyrészt a modellező sokat forgatja a modellhez kapott, nyomtatott felhasználói könyvet, szerelési útmutatót, amit bizony egy idő után rojtossá is olvashatunk, meg el is hagyhatunk. A garázsban a modellünkhez tartozó legfrissebb útmutatók, szerelési könyvek egy kattintásra vannak PDF formátumban, bármikor letölthetjük őket, ideális, hogy nem kell magunkkal vinni már a nyomtatott anyagot sem.

További hasznos holmi a robbantott ábra, mely cikkszámok szerint mutatja a modellünket felépítő alkatrészeket, így egy esetleges javítás során a megfelelő alkatrész kiválasztása és beazonosítása, majd a modellboltban történő megrendelése vagy megvásárlása gyerekjáték.

 

Újabb hasznos funkció modellünkkel kapcsolatos állapot indikátor. A gyártó az adott modelleket sebességük, kezelhetőségük, strapabíróságuk, „menőségük”, és használhatóságuk szerint osztályozta is.

Amikor mondjuk a sebesség indikátorra húzzuk az egeret, látható, hogy milyen tuning alkatrészt javasol (+HOP UP) a gyártó a modellhez, hogy növeljük annak sebességet! Természetesen ezeket is könnyen be tudjuk így azonosítani, így nem kell adott modell esetén azon töprengenünk, hogy mi az a kiegészítő, ami biztosan kompatibilis az adott modellel.

Hasonlóan ehhez, a nagyobb strapabírósághoz is kapunk ötleteket.

Vagyis anélkül tudunk megfelelő kiegészítőket vásárolni a modellünkhez, hogy mélyre ásnánk magunkat a mi-mivel passzol kérdéskörben. Ezek biztosan olyan alkatrészek, melyek beépíthetők a modellbe és a Modell & Hobby üzleteiben meg is rendelhetők / megvásárolhatók.

Modellünknek megfelelő videók, egyéb oktatási anyagok is elérhetők, de az látszik, hogy a garázsban jelenleg is munka folyik, van például egy „laboratórium” rész, ahová még nem tudunk bejutni, mert fejlesztés alatt áll. Ez is izgalmasnak tűnik, nézzünk majd vissza később, hogy miket lehet itt találni!