LRP S10 Blast TX 2 Brushless RTR Truggy

Mai bemutatónk alanya az eladások alapján az egyik legnépszerűbb, 1/10-es méretarányú, 4WD meghajtású, brushless motoros truggy modellautó.

Az LRP S10 Blast TX 2 BL egy kompozit műanyag alvázra épített, 4 kerék meghajtású, elektromos modellautó. A kerekek és a hajtáslánc tengelyei porvédős golyóscsapágyazásban futnak. Az első és hátsó differenciálműben acél fogaskerekek küzdenek a terheléssel, és egy masszív csúszó kuplung támogatja őket abban, hogy egy-egy ugratás után a hirtelen terhelés ne okozzon bennük kárt. A kettős keresztlengőkaros futómű, a kerekenként független kerékfelfüggesztés és a lengőkaronként 1-1, csavarrugókkal szerelt olajos BigBore teleszkópok gondoskodnak a megfelelő lengéscsillapításról és úttartásról.

A lengéscsillapítók házán lévő menetes gyűrűvel állítható a rugók előfeszítése és így a csillapítás keménysége. A modellautó futómű geometriája több ponton is állítható. Változtathatunk a kerekek dőlésszögén illetve az első kerekek összetartásán.

Az autóba beépített elektronikát úgy alakították ki, hogy mérsékelten vízálló legyen. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy víz alá merülhet a modellautó, de egy pocsolyán áthajtva vagy hóban autózva nem fog tönkre menni a beépített elektronika. Az autóba beépített LRP K7 típusú 4300KV fordulatszámú brushless motor hihetetlen teljesítménnyel mozgatja ezt a modellautót. A brushless motorok kialakításuknak köszönhetően, sokkal erősebbek és tartósabbak, mint a hagyományos szénkefés motorok. Ráadásul a szabályzó-motor együttese szenzoros technológiát használ, a teljesítmény hatalmas, az erőleadása jól adagolható, és így a modell finoman irányítható.

A távirányító vevőegysége egy vízálló dobozba lett beépítve. A kormányzásról az R-7103WP V2 3kg-os kormány szervó gondoskodik. Ennek teljesítménye elegendő, de nagy tempónál már nehezebben fordítja el a modellt, ezért aki állandóan a határon autózik majd, jól teszi, ha cseréli a szervót egy erősebb verzióra, erre pedig a leírás végén adok is tippet!

A 2.4Ghz-es két csatornás, pisztoly formájú távirányítón beállíthatjuk a kormány kitéréseit, valamint a gáz maximumát. Az LRP Spin Pro elektronikus fordulatszám szabályzó a gázkar állása alapján fokozatmentesen változtatja a beépített elektromos motor fordulatszámát és ezzel a távirányítású modellautó sebességét.

Modellautónk RTR, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a modell készre van szerelve gyárilag, a karosszériája le van festve és fel van matricázva, a fedélzeti elektronika mindent tartalmaz és természetesen szintén be van építve. Amit viszont nem találunk meg a dobozban, az a fedélzeti elektronika áramellátásáról gondoskodó akkupakk, illetve, a 8 darab AA elem, melyre a távirányítónak van majd szüksége, és természetesen, mivel nincsen akkupakk, nincs töltő berendezés sem, amiről majd a választott akkupakk ismeretében gondoskodnunk kell.

SpinPro szabályzónk 2S – 4S LiPo akkupakkokat is tud fogadni, a maximális teljesítményhez értelemszerűen a 4S, 14.8V teljesítmény mellett lesz képes modellünk.

A modellautóról készült egy LRP-s, gyári videó:

illetve, a Modell & Hobby bemutató videója:

Említettem, hogy kelleni fog akkupakk, és lehet, hogy érdemes egy kicsit tuningolni néhány alkatrészt, mert a motor hihetetlenül erős. Ezért az LRP S10 Blast TX 2 BL modellautóhoz egy csokorba gyűjtöttem a shop.modell.hu oldalán a szóba jöhető alkatrészeket, linkekkel együtt!

Az LRP S10 Blast TX 2 BL modellautóhoz ajánlott kiegészítők:

LiPo akku

Akkutöltő

Alumínium első C elem

Alumínium első kerékcsapágyház

Alumínium hátsó kerékcsapágyház

Karbon első torony