MAVERICK Scout RC Crawler RTR – elektromos Triál modellautó

A HPI gyártót nem igazán kell bemutatnom a modellezők táborának, hiszen több, mint 30 éve gyárt megbízható modelleket a modellezőknek szerte a világon. A HPI egyik termékvonala lett az angliai fejlesztésű MAVERICK , mely elsősorban modellautókra fókuszál és ebben a kategóriában biztosít széles választékot kedvező áron az érdeklődők számára.

A mai bemutatóban a modellezés egyik felkapott, mostanában nagyon népszerű ágával, a Crawlerek világából a Maverick sziklamászójával fogunk kicsit közelebbről megismerkedni. Ez a modellező ág nem a rohanásról, a legnagyobb sebességről, hanem a precíz irányíthatóságról, magabiztos felépítésről, strapabíró megoldásokról szól elsősorban. Triál pályákon a feladat, valamilyen egyéb modellautó számára teljesen leküzdhetetlen akadálypálya meghódítása, átkelés a legnagyobb sziklákon, kis vizesárkon, egyéb épített vagy természetes akadályon. Mindezt egy olyan autóval, ami nagyon hasonlít a valódi Crawler-ek világából valamelyik kedvencre!

A Maverick autói közül ebben a leírásban a Maverick Scout RC Crawler, 1/10-es, elektromos sziklamászó autójával ismerkedhetünk meg közelebbről.

A névben szereplő RTR kifejezés pedig az angol „Ready to Run”, vagyis „menetkész” jelzőt jelenti, vagyis azt, hogy amennyiben e mellett az autó mellett döntesz, megvásárlása után a távirányítóba kell csak 4 ceruzaelemet illesztened, ezen kívül a gyártó gondoskodott minden egyéb szükséges elektronikáról. Így a készletben ott van az autó összeszerelve, a motor, a vevőelektronika, a szabályzó és a kormányzást lehetővé tevő szervó is be van szerelve. Kapunk a kitben vevőakkumulátort is, ehhez pedig töltőt, mely segítségével fel tudjuk tölteni az akkut.

Vagyis mindent mellékel a gyártó, ami ahhoz kell, hogy kibontást és az akkumulátor feltöltését követően játszani tudjunk új kedvencünkkel! Mivel a karosszéria gyárilag festve van és fel is van matricázva, így a szépítgetéssel sem kell foglalkozni, valóban készen áll az autónk egy jó kis játékra!

Felépítését tekintve szinte teljes másolata az igazi 1:1-es, sziklamászó terepszörnyeknek.

  1. fém futómű merevítések – extra erő és tartósság 
  2. MM-25 kefés motor – biztosítja a szükséges motorerőt a sziklamászáshoz
  3. extra hosszú lengéscsillapítók – hatalmas rugóúttal
  4. állandó összkerékhajtás – kardántengelyek mindenütt
  5. fém kormánymű
  6. jól tapadó gumik, magas, mintázott oldalfallal a jó terepképesség érdekében
  7. MSC-30BR-SCOUT-WP vízálló szabályzó – speciálisan a sziklamászáshoz igazított vezérléssel
  8. vízálló, 3 csatornás vevőegység, 2.4 GHz-es távirányítással
  9. vízálló kormányszervó 9 KG-os teljesítménnyel

 

 

A két darab, U alakú oldalváz által kiadott szendvics-szerkezet strapabíróvá varázsolja modellünket, ugyanakkor ez a megoldás biztosítja az extrém futómű mozgásokat is, ami a mászáshoz szükséges, a terepképességet elsősorban meghatározza, milyen elfordulást enged meg a váz a futóműveknek, a felfüggesztésnek. A merev első és hátsó híddal és zárt differenciálművel szerelt Crawler robosztus jármű. Az erős kardántengelyes négy kerék meghajtás mindenhol golyóscsapágyakban forog. A hosszú, csavarrugókkal felszerelt olajos lengéscsillapítók alsó felfüggesztései több pontban állíthatók.

Sziklamászó specialisták számára jó választás lehet a Maverick Scout RC Crawler, mivel strapabíró felépítése miatt hosszú ideig gondtalan játék forrása lehet, ugyanakkor kedvező ára miatt az off-road modellezés ezen ágával ismerkedőknek is jó választás.

A modellről készült egy bemutató videó is, érdemes megnézni!

Modellünket a Modell & Hobby üzleteiben és webshopjában vásárolhatjuk meg!