“ELFIE” – Az összecsukható, kamerás zsebdrón

A hasonló selfie drónok, vagy magyarosan inkább repülő kamerák általában nagyon drága játékszerek. Kell hozzá egy bonyolult modell helikopter vagy drón, egy távirányító és kell a repülő szerkezetünkre valamilyen fényképezőgép vagy kamera. Ez, így első hallásra sem tűnik kevés eszköznek vagy olcsó mulatságnak. Így azok, akik tényleg csak egy jó légi felvételt akarnak néha készíteni, megörökíteni vicces pillanatokat, kirándulásokat, családi eseményeket, egy jó bulit a haverokkal, de egy új nézőpontból, kartávolságon túl, azoknak javasolt a kis Elfie drón!

Mindent tud amit kell!

A másik probléma a hagyományos repülő kamerákkal a méretük. Nos, Elfie elfér ott, ahol a mobilod is. Összecsukható, így mérete pont egy mobiltelefonéval azonos, jóllehet kicsit vastagabb. Ettől függetlenül bármelyik zsebedben elfér, így ha úgy látod, a nap során bármikor veled lehet. Mivel üzemeltetéséhez nem kell külön távirányító, csak a mobilod, nem kell magaddal hurcolni mindenféle kiegészítőket a használatához.

Mivel Elfie elöl és hátul is LED világítást használ pozíciójának mutatásához, sötétben is tudsz vele repülni.

Távirányítód a mobilod…

Az okostelefonod mindig a zsebedben van.  Mivel az Elfie drón a telefonodról irányítható, nincs szükséged külön távirányítóra!

 

Letöltöd az irányító szoftvert, párosítod a drónt WIFI-n a telefonoddal és már repülhetsz is! Az okostelefonod WIFI kapcsolatán keresztül történő irányítás gyors, valós idejű képátvitelt, késlekedés nélküli vezérlést, könnyű, élvezetes játékot tesz lehetővé.

A mobilod kijelzőjén folyamatosan látható a kamera képe, a drón-t a virtuális vezérlőkarokkal könnyedén tudod irányítani.

Az elkészített képek vagy videók azonnal a telefonodon landolnak, melyet már oszthatsz is tovább ismerőseidnek a közösségi portálokon.

Hatalmas poén, hogy az irányítást kétféle képen is történhet. Egyrészről a virtuális irányítókarokkal, másfelől a mobilod beépített gravitációs szenzorának segítségével, vagyis, amerre döntöd a telefonod, arra repül a drón is. Utóbbi nagyon hasonlít más mobilos játékok irányítására, így biztos vagyok benne, hogy a gyerekek ezt a funkciót nagyon fogják szeretni.

 

Mivel egy barométer alapú magasságtartó szenzor is helyett kapott a drónon, így meglepően magabiztosan tartja a repülésmagasságot. Esetleges a drón oldalirányú vagy előre/hátra történő akaratlan kúszását könnyedén tudjuk finomhangolni a kezelőfelületen.

Használat

Felszállni és leszállni nagyon egyszerű az egygombos vezérlésnek köszönhetően. Felszállás után pedig vagy a virtuális vezérlőkarok segítségével (bal oldali: magasság/forgás, jobb oldali: előre/hátra illetve jobbra/balra) vagy telefonunk gravitációs szenzorának segítségével irányítjuk drónunkat.

Van vészleállítónk is, amennyiben teljesen elvesztettük volna az irányítást és közeledne egy fa vagy bokor. Ekkor a rotorok leállnak és gépünk így a rotorok sérülése nélkül landolhat. Strapabíró kis szerkezet, jó néhány kemény landolást túlélt. A drón kamerája 0,3MP felbontású, a vele készített képek és videók elég jók,  (480p) illeve 720×576 pixel. Egy 5 perces videó nagyjából 23MB helyet foglal a telefonodon.

Az iránytartó üzemmód segítségével az irányok ismerete nélkül is könnyű repülni a drónnal.

A 3D forgások sebessége szédületes, mely segítségével műrepülő légiparádét varázsolhatunk magunk elé!

Repülés után pedig könnyedén zsebre vághatjuk a kis repülő kameránkat, egészen a következő bevetésig!

Jellemzők

Összecsukva: 13.5×6.5×2.5cm

Kinyitva: 13.5x16x2.5cm

A csomagolás mérete: 15.5×8.5x6cm

Android vagy IOS rendszerű mobiltelefonokkal irányítható.

Beépített, de cserélhető 500mAh LiPo akkuval rendelkezik.

Az akku töltési ideje kb. 120 perc

A repülési idő kb. 7-8 perc.

A mobiltelefonnal történő irányítás hatótávolsága kb. 40 méter.

Használata 14 éves kor felett ajánlott.

 

http://shop.modell.hu/elfie-osszecsukhato-zseb-drone.html

Kicsomagolás:

 

Üzembehelyezés: