Savage XS Flux VGJR

HPI Savage XS Flux RTR Vaughn Gittin JR

Savage XS Vaughn Gittin Jr

Méreteit tekintve picivel kisebb, mint a normál méretű, 1/8-as Savage, ennek a méretaránya nagyjából 1/10 – 1/12 közötti. Természetesen ez sem kicsi modell:

 Hosszúság: 360 mm

Szélesség: 280 mm

Tengelytáv: 225 mm

Vaugh Gittin JR.

VGJR egy világbajnok drift versenyző, akinek a stílusa a padlógáz és gumifüstölés egy Ford Mustang kormánya mögött ülve. 2010-ben nyerte meg a Formula Drift címet az USA-ban, ráadásul ő az a pilóta, aki a legtöbb páros versenyt is megnyerte a drift történelmében. Háromszoros drift világbajnok. Ezen kívül versenyzett a Nascar sorozatban és egyéb amerikai autóversenysportban is. Meglehetősen híres versenyzőről van tehát szó, akinek a stíluselemei, választott színei jelennek meg, a hasonlóan erősre sikeredett HPI modellautón is.

Gyárilag össze van szerelve a modell, amely állandó összkerék meghajtással rendelkezik, 2.4 GHz frekvencián működő távirányítót kapunk hozzá. A fedélzeti elektronika elég ütősre sikerült: Flux MMH-4000v brushless motor, Flux EMH-3S vízálló szabályzó, SF-10W vízálló kormányszervó.

Savage XS Flux Vaughn Gittin Jr

A Savage XS Flux mindent tud, amit a nagyobb testvére, még az is lehet, hogy egy kicsit többet is? A nevetségesen erős Flux brushless motor/szabályzó páros elképesztő teljesítménnyel ruházza fel az XS-t. A sok éves fejlesztésnek köszönhetően, a kis Savage jól bírja ezt a terhelést is. Erre szükség is lesz, mivel a gyártó 105 km/h! végsebességet ad meg a Savage XS teljesítményeként, amint 3S LiPo-t teszünk bele, és természetesen a megfelelő fogaskerék áttételt is cseréljük. Azonban ezek nélkül is kellően erős kis jószágról beszélünk.

Mivel RTR autó, így összeszerelve érkezik, a fedélzeti elektronika is adott. Amire szükségünk van a beüzemeléshez, az nem más, mint egy megfelelő LiPo akku, mint mondjuk a HPI Plazma 7.4V vagy 11.1V.

Felépítését tekintve a Savage hagyományos Monster Truck megoldásait találjuk. A két párhuzamos váz közé kerül beépítésre a teljes hajtáslánc, tehát nem egy klasszikus alvázra van szerelve minden, hanem e közé a két váz közé. Az alacsony súlypont érdekében, amely a jó úttartás alapja, a 2S vagy 3S LiPo akkumulátort a váz aljába tudjuk elhelyezni, védetten az esetleges külső behatásoktól.

Mire lesz még szükségünk?

–       Minimálisan 2S LiPo akkupakk, ilyen például a 7.4V-os, 4000 mAh 20C LiPo Plazma pakk

(A maximális teljesítmény eléréséhez min. 30C akkupakk javasolt)

–       Töltőnek egy javasolt típus: B6AC+

–       A maximális sebesség eléréséhez javasolt opció: 3S 3200mAh LiPo akkupakk, és a hozzávaló fogaskerekek: (Amennyiben 3 cellás, 11.1V-os LiPo akkut használunk akkor a motor fogaskerekét le kell cserélni 24 fogúra, mert a gyári 28 fogúval leéghet a modell motorja vagy szabályzója)

Savage XS Flux elektronikája teljesen vízálló, így esős vagy nedves időben is tudunk játszani kedvencünkkel. Az RF-40WP vevőegységünket egy vízhatlan vevődobozba zárták. Mindemellett az SF-10W kormányszervó és a Vapor Pro szabályzó is bírja a nedves körülményeket.

A differenciálművek és a meghajtás egyéb elemei, valamint a futómű bekötési pontjai szintén acélból vannak, így a Savage XS Flux bírja a strapát! A lengéscsillapításról olajjal töltött lengéscsillapítók gondoskodnak, melyeken a rugók előfeszítésének keménységét menetes megoldással állíthatjuk. Az esetleges ütközéseket, melyeket egy rosszul kivitelezett előre vagy hátra szaltó során szerezhetünk, nagyméretű ütközők hárítják.

Az RC Off-Road Autómodellező Egyesület 2017-es évi kupasorozatában augusztustól megjelenik a Savage XS Ford Raptor verziójára alapozott versenysorozat is az RCOR kupán belül, ahol dobozból kivett autóval indulhatunk a versenyeken, egyenlő feltételek mellett. Ez jó lehetőség kezdőknek is belekóstolni a versenyzésbe! Egyforma autók esetén csak a tudás számít, a fejlődés pedig jól látható ahogy egyre többet gyakorlunk! Viszonylag alacsony ára miatt, és strapabíró kivitele miatt a Savage XS-re esett a választás, és nem csak a nyári szezonra terveznek, hanem egész évben megy majd a versenyzés! Jó hangulat, és kiváló versenyek előre garantáltak!

Összességében a HPI Savage XS Flux RTR autó egy nagyon erősre épített, kiváló minőségű modellautó, melynek teljesítménye nagy öröm forrása lesz! A HPI-től megszokott kiváló minőség, elérhető alkatrészbázis és opcionális tuning alkatrészek teszik teljessé a modell iránt érdeklődők elégedettségét!

A modellautót a Modell & Hobby Üzleteiben vagy on-line shopjában lehet megvásárolni.