HPI Mini Recon RTR

Kicsi a bors de erős! – tartja a közmondás, és ebben az esetben is igaz az állítás! A HPI egyik legkisebb szörnyetege egy igen jópofa kis modell, és nem csak kezdőknek! Senkit se tévesszen meg az, hogy egy 1/18-as méretarányú kis modellautóról van szó. Ez egyáltalán nem valami alig működő kis valami! Ez egy rendesen kitalált és kivitelezett, azonban kisméretű Monster Truck modellautó!

Az 1/18-as méretarány talán nem mindenkinek jelent elsőre valamit, így kezdjük az autó bemutatását a méreteivel.

Hossza 23,2 cm, 17,4 cm széles, 10,8 cm magas a kis szörnyeteg. Annyira talán nem is pici, igaz?

A HPI Mini Recon RTR autó, vagyis Ready to Run, használatra kész. Dobozából kivéve mindent megtalálunk, ami ahhoz kell, hogy az akkumulátor feltöltése után egyből játékra foghassuk kis kedvencünket, hiszen az autó gyárilag össze van szerelve, karosszériája le van festve, a szükséges elektronika pedig be van építve. Természetesen kapunk az autóhoz egy 2.4 GHz frekvencián működő távirányítót is, mely zavarásmentes irányítást tesz lehetővé számunkra.

Tényleg RTR a csomag, hiszen nem csak a távirányító üzemeltetéséhez szükséges 4 darab AA méretű elemet, hanem az autó üzemeltetéséhez szükséges 1100 mAh-es, 7.2V –os NiMH akkupakkot is megkapjuk, amit a szintén a készlet részét képező fali töltővel tudunk feltölteni.

A méretei ellenére nem csak szobai modellezésre alkalmas, sőt, felépítése miatt a kertben is simán megállja a helyét. Állandó összkerék-meghajtás gondoskodik arról, hogy modellünk leküzdje az akadályokat, ebben pedig az erős, 370-es kefés motor, illetve a nagy kapacitású akkumulátor is segítségére lesz.

Azt gondoljátok nem lehet vele ugratni, nem lehet a szobában vagy az irodában létrehozott akadálypályát leküzdeni, avagy képtelen megmászni a kertben lévő terepet? Tévedés! Felépítését tekintve egy rendes Monster Truck modellautóról beszélünk. Szénszálas erősítésű műanyag alkatrészei a normális üzem közben őt érő minden csapást ki fognak bírni. Amennyiben mégis sikerülne valamit rajta eltörni, akkor irány a modellbolt, alkatrész van, szerelni pedig végtelenül egyszerű a kis Recont!

A futómű természetesen mindenhol független keresztlengőkaros felfüggesztés, megtámogatva 4 darab, olajos lengéscsillapítóval. Első és hátsó differenciálmű és az állandó összkerékhajtás a terepgumikkal karöltve mindenféle felületen jó tapadást biztosítanak. Kardántengelyes meghajtás és zárt fogaskerékház gondoskodik arról, hogy a por és törmelék ne kerülhessenek be a hajtásláncba. A sima futást teljes golyóscsapágyazás biztosítja modellünkben.

Igen jópofa szórakozást nyújt a Mini Recon! Néhány alkalommal, kikapcsolódás gyanánt, rendeztünk a kollégákkal irodai versenyt. Néhány alkalommal 🙂