HPI Q32 Baja Buggy modellautó

Általában 3 fontos körülmény együttes megléte kell ahhoz, hogy modellezni induljunk. Szabadidő, jó idő és hely! Sajnos azonban ennek a 3 minimális feltételnek sem sikerül mindig együtt lennie. Ilyenkor sűrűn eszembe jut, hogy bárcsak lenne valami kicsi, beltérben is használható, egyszerű modell, amivel nem kell sokat vesződni, és máris játszhatunk. A szobában, az irodában, vagy bárhol, ahol éppen elütnénk 10-15 percet az életünkből kikapcsolódás gyanánt! Nos, a HPI a Q32 Baja buggy-t, ezt az 1:32 méretarányú, Q32 névre hallgató elektromos buggy modellautót ezekhez a pillanatokhoz alkotta meg.

A doboz, amiben megkapjuk a „játékszert” nem nagyobb, mint egy 8”-os tablet. A csomagolást felnyitva egy dizájnos, 3 szögletű dobozban van elrejtve minden. Kívülről a buggy alváza és a távirányítón lévő kormánykerék látszik. A készlet tartalmazza a 2,4Ghz-es 2 csatornás rádiót, a buggy-t, egy gépkönyvet, gyári matricákat, karosszériát, és 8db bóját.

HPI Q32 Baja Buggy modellautó

Az antenna nélküli pisztolytávirányító teljesen fokozatmentes irányítást tesz lehetővé. Mind a gáz, és kormánykitérést nagyon pontosan lehet vele szabályozni. A hatótáv bőven megfelel minden elvárásnak.  Működöséhez 4db AA elem szükséges. Érdemes tartós elemeket használni mivel a rádió nemcsak az irányításért felelős, hanem egyben a töltője is a járműnek. Későbbiekben akár USB-s töltőt is vásárolhatunk a készlethez. Ezzel a kiegészítővel nemcsak kényelmesebb a töltés, hanem megnövelhetjük az elemek élettartamát is.

A HPI Q32 Baja Buggy modellautó -t kézbe véve jól látszik, hogy egy teljesen zárt szerkezetű kisautó, amely magába zárja az elektronikát valamint a beépített akkumulátort. Hátul merev tengelyes, ami egybe lett építve a motorral és a zárt differenciálműves áttétellel. Elöl független kerékfelfüggesztés található. A tapadásról négy darab szivacskerék gondoskodik.  A karosszéria és a hátsó szárny nagyon könnyű, viszont rugalmas anyagból készült. Amint behelyeztük a 4 db elemet a rádióba bekapcsolás után kigyullad egy zöld visszajelző led. A kikapcsolt autót, a távirányítóból kihajtható vezetékkel összekötjük. Egy piros led jelzi nekünk hogy megkezdődött a töltés. Hozzávetőlegesen 30 perces töltési időre számíthatunk, ezt az is befolyásolhatja, hogy mennyire merítettük le az autónk akkuját.

Míg tölt az akku, addig készítsük el a pályát. A 8db bóját tetszőlegesen elhelyezzük. A háromszögletű doboznak most jött el az ideje, hogy megmutassa valójában miért is háromszögletű? Ez lesz az ugrató!!

Amikor a töltés befejeződött, lecsatlakoztatjuk a töltőkábelt, bekapcsoljuk az autónkat, és készen állunk a száguldozásra. Körülbelül 7 perces üzemidőt tud a kisautó!

A HPI Q32 meglepő módon, amilyen pici, olyan fürge és mozgékony is. Ajánlott kezdőknek, de a haladók is megtalálják benne szórakozásukat. Beszerezhető a Modell & Hobby szaküzleteiben vagy a shop.modell.hu weboldalon.