HPI RS4 Sport 3 Drift FORD Mustang

Az RS4 Sport 3 termékvonal új taggal bővül, mert megjelent a Vaughn Gittin versenyspecifikációjú Ford Mustang modell is, mely teljesen menetkész, RTR verzió.  De nem csak abban az értelemben RTR, ahogy mi magunk, modellezők tekintünk a modellekre. Az USA-ban van egy RTR logós verzió egyes modellekből, mely különleges upgrade kiegészítők beszerelését jeleni, gyárilag –RTR laboratórium!

De térjünk vissza modellre! A már jól ismert, RS4 Sport 3 vázra és hajtásláncra Nitto gumik és a Vaughn Gittin Mustang kasztni került. A gyári fényezés annyira szép, és a modell annyira jól néz ki, hogy az valami hihetetlen!

Ez az RS4 Sport 3, a Vaughn Gittin Jr. által hajtott Ford Mustang Spec 5. kasztnit hordja magán, kerekei élethű másai a Tech 7 felniknek, melyekre Nitto RT05 drift gumikat szereltek. A kasztni alatt egy 1/10-es, HPI Túraautó drift verzióra beállított, állandó összkerékhajtásos alvázát találjuk.
A dobozból kivéve, az akkumulátorok feltöltését követően máris játékba kezdhetünk! A névben szereplő RTR kifejezés az angol „Ready to Run”, vagyis „menetkész” jelzőt jelenti vagyis az autó teljesen összeszerelve, teljes elektronikával együtt érkezik, karosszériája festett és fel is van matricázva. Ebben a kivitelben még a távirányítóba való 4 darab AA elemet is biztosítja a gyártó.

Az RS4 Sport 3 egy teljesen új túraautó a HPI-től, jóllehet elődjei, az RS sorozatok hosszú évek óta elérhetőek a modellezők számára. Az évek óta tartó folyamatos fejlesztésnek és finomításoknak köszönhetően, az RS4 Sport 3 mostanra egy teljesen zárt és nagyon hatékony kardántengelyes meghajtással rendelkezik, teljes golyóscsapágyazás, tekercsrugós, olajos lengéscsillapítás és teljesen vízhatlan elektronika került beépítésre.

A teljesen zárt hajtáslánc azt jelenti, hogy most már nem sérülhet vagy szorulhat meg egyetlen alkatrész sem az esetlegesen bejutó kövektől, kosztól sem. Az RS4 Sport 3 ráadásul nagyon élethű dizájnnal bír. Teljesen az igazira hasonlító felnikkel és gumikkal szerelt az autó, illetve a karosszéria is hivatalosan licenszelt a FORD-tól, az igazira teljesen hasonlító külsőt kapott. Ez a hasonlóság pedig számos autósport rajongó szívét dobogtathatja meg!

Mivel a modellautó vezérlése proporcionális, ezért a gázkar finom mozgatásával egyenletesen szabályozhatjuk az rc autó sebességét. Amennyiben csak kicsit mozdítjuk el a gázkart, akkor az autó egész lassan fog haladni, nagyobb gázadásra pedig gyorsabban.

A kormányzás is fokozatmentesen vezérelhető. A távirányító kormánykerekének elfordulása alapján téríti ki a rendszer a kormányzott kerekeket.

A HPI RS4 Sport 3 egy igazi modellautó, ezért minden egyes alkatrésze kapható külön is. Akinek pedig kedve támad tovább tuningolni ezt a gépet, az be tud szerezni hozzá külön tuning alkatrészeket is. Ezekkel széles tartományban tudjuk tovább fejleszteni autónkat, mind a lengéscsillapítók vagy a hajtáslánc elemei tekintetében. Az autóra bármilyen 1/10-es túraautó karosszéria feltehető, melyből szintén igen nagy választék van a HPI termékpalettáján.

Az autóhoz kapott szerelési útmutató alapján a karbantartás vagy javítás gyerekjáték. Ennek digitális verzióját a HPI-től letölthetjük, így okostelefonunkon bármikor ott lehet szükség esetén.

Méretek:

Hosszúság: 431mm

Szélesség: 200mm

Magasság: 127mm

Tengelytáv: 254mm

A csomag tartalma:

HPI RS4 Sport 3 Drift RC autó Ford Mustang karosszériával.

2 csatornás, 2.4Ghz távirányító.

HPI Plazma 2000mAh 7.2V NiMh akkupakk.

Firebolt 15T, 540-es kefés motorral és SC-3SWP2 szabályzóval (a szabályzó 2-3 cellás, LiPO akku fogadására is képes)

Hálózati akkutöltő.

4 db AA méretű elem a távirányítóba

Egy remek kis gyári videó a modellről:

Összességében a HPI RS4 Sport 3 Drift FORD Mustang RTR autó egy lenyűgözően szép, mindamellett kiváló minőségű modellautó. Ezért én nem csak azoknak ajánlanám, akik játszani vagy versenyezni szeretnének ezzel az On-road autóval, hanem azoknak is, akiknek benzin folyik az ereiben. Egy ilyen modell a polcon is gyönyörű látvány, szerintem minden autósport rajongónak jó választás, a FORD márka rajongóinak pedig direkt kötelező darab lehet!

Megvásárolni a Modell & Hobby üzleteiben vagy a Shopban tudjátok!