HPI RS4 Sport3 BMW M3 E30 RTR modellautó

Ebben a bemutatóban a HPI RS4 Sport3 BMW M3 vagyis a BMW E30 RTR autóját nézzük meg közelebbről.

A RS4 Sport3 BMW M3 RTR egy 1/10-es méretarányú, 4wd, azaz állandó négykerék meghajtású, on-road, vagyis aszfaltra való autómodell.

A BMW E30 1982-es megjelenését követően viharos sikert aratott a motorsport szurkolók körében. A gyárilag tuningolt M3 verzió 1986-ban debütált, mely számos teljesítménynövelő beavatkozáson esett át az eredeti verzióhoz képest. A 80-as évek végét dominálta a motorsportban, többek között megnyerte a Nürburgring 24 órás viadalt, a SPA 24 órás versenyét, illetve a WRC Tour de Corse –t is.

Ez az RS4 Sport 3, a BMW M3 E30 kicsinyített mása, mely minden motorsport rajongó szívében és emlékeiben ott kell, hogy lapuljon, ráadásul az autónk a teljesen realisztikus kinézet érdekében megkapta a fehér fifteen52 kerekeket és a rávaló HPI utcai gumikat is, melyekkel azonnal meghódíthatjuk az aszfaltot. Azonnal, hiszen a dobozból kivéve, az akkumulátorok feltöltését követően máris játékba kezdhetünk! A névben szereplő RTR kifejezés az angol „Ready to Run”, vagyis „menetkész” jelzőt jelenti vagyis az autó teljesen összeszerelve, teljes elektronikával együtt érkezik, karosszériája festett és fel is van matricázva. Ebben a kivitelben még a távirányítóba való 4 darab AA elemet is biztosítja a gyártó.

Az RS4 Sport 3 egy teljesen új túraautó a HPI-től, jóllehet elődjei, az RS sorozatok hosszú évek óta elérhetőek a modellezők számára. Az évek óta tartó folyamatos fejlesztésnek és finomításoknak köszönhetően, az RS4 Sport 3 mostanra egy teljesen zárt és nagyon hatékony kardántengelyes meghajtással rendelkezik, teljes golyóscsapágyazás, tekercsrugós, olajos lengéscsillapítás és teljesen vízhatlan elektronika került beépítésre.

A teljesen zárt hajtáslánc azt jelenti, hogy most már nem sérülhet vagy szorulhat meg egyetlen alkatrész sem az esetlegesen bejutó kövektől, kosztól sem. Az RS4 Sport 3 ráadásul nagyon élethű dizájnnal bír. Teljesen az igazira hasonlító felnikkel és gumikkal szerelt az autó, illetve a karosszéria is hivatalosan licenszelt a BMW-től, az igazira teljesen hasonlító külsőt kapott. Ez a hasonlóság pedig számos autósport rajongó szívét dobogtathatja meg!

A HPI RS4 Sport 3 távirányítós autót egy Firebolt 15T típusú elektromos motor mozgatja. A motor fordulatszámát az SC32WP elektronikus fordulatszám szabályzó vezérli a távirányító gázkarjának jelei alapján. Ez a szabályzó képes 5-9 cella NiMH akkupakkot, vagy 2-3S LiPO akkut kezelni.

Mivel a modellautó vezérlése proporcionális, ezért a gázkar finom mozgatásával egyenletesen szabályozhatjuk az rc autó sebességét. Amennyiben csak kicsit mozdítjuk el a gázkart, akkor az autó egész lassan fog haladni, nagyobb gázadásra pedig gyorsabban.

A kormányzás is fokozatmentesen vezérelhető. A távirányító kormánykerekének elfordulása alapján téríti ki a rendszer a kormányzott kerekeket.

A HPI RS4 Sport 3 egy igazi modellautó, ezért minden egyes alkatrésze kapható külön is. Akinek pedig kedve támad tovább tuningolni ezt a gépet, az be tud szerezni hozzá külön tuning alkatrészeket is. Ezekkel széles tartományban tudjuk tovább fejleszteni autónkat, mind a lengéscsillapítók vagy a hajtáslánc elemei tekintetében. Az autóra bármilyen 1/10-es túraautó karosszéria feltehető, melyből szintén igen nagy választék van a HPI termékpalettáján.

Az autóhoz kapott szerelési útmutató alapján a karbantartás vagy javítás gyerekjáték. Ennek digitális verzióját a HPI-től letölthetjük, így okostelefonunkon bármikor ott lehet szükség esetén.

Méretek:

Hosszúság: 431mm

Szélesség: 200mm

Magasság: 127mm

Tengelytáv: 254mm

A csomag tartalma:

HPI RS4 Sport 3 RC autó BMW M3 karosszériával.

2 csatornás, 2.4Ghz távirányító.

2000mAh 7.2V NiMh akkupakk.

Hálózati akkutöltő.

4 db AA méretű elem a távirányítóba.

Összességében a HPI RS4 Sport 3 BMW M3 E30 RTR autó egy lenyűgözően szép, mindamellett kiváló minőségű modellautó. Ezért én nem csak azoknak ajánlanám, akik játszani vagy versenyezni szeretnének ezzel az On-road autóval, hanem azoknak is, akiknek benzin folyik az ereiben. Egy ilyen modell a polcon is gyönyörű látvány, szerintem minden autósport rajongónak jó választás, a BMW márka rajongóinak pedig direkt kötelező darab lehet!

Megvásárolni a Modell & Hobby üzleteiben vagy a Shopban tudjátok!