LRP B2-STX Pro – belépő szintű, 2.4 GHz, pisztoly távirányító

A régi A2-STX távirányító alapjaira épül az új B2-STX Pro pisztoly távirányító. Ez a modell az LRP modellautók egyik alap távirányítója.

LRP B2-STX Deluxe 2.4GHz pisztoly távirányító készülékháza azonos az A2-vel, de a kormánykerék elhelyezése, kialakítása különbözik. Ez egy optimálisabb fogást és így kényelmesebb használatot eredményez. További előny, hogy a korábbi áramfelvételen is javítottak, így a távirányító működéséhez már csak 4 darab AA méretű ceruzaelemre van szükségünk. Ez természetesen a kisebb összsúlyban is megmutatkozik. A távirányítónk mindösszesen 388 gramm.

Ennek nyilván akkor látjuk értelmét, amennyiben hosszabb időn át modellezünk, akkor nem mindegy, hogy mekkora súlyt kell kézben tartanunk.

Mivel a távirányító 2.4GHz-es frekvencián működik (F.H.S.S. moduláció) zavarásmentes irányítást tesz lehetővé, és beépített fail safe funkciót is kapott. További integrált funkció az EPA, (end point adjustment,) vagyis az egyes szervó végkitérésének állítási lehetősége. Beépített töltőporttal rendelkezik, vagyis amennyiben tölthető elemeket illesztünk a távirányítóba, és egy megfelelő csatlakozással ellátott adapterrel rendelkezünk, akkor tudjuk a távban is tölteni az akkujait.

Ennek a távirányítónak nincs folyadékkristályos kijelzője, nincs benne modell-memória sem, vagyis ugyan több modellhez is használhatjuk amennyiben veszünk még hozzá vevőmodult, de a beállításokat majd mindig adott modellhez kell tekerjük a távon.

Az akkumulátor töltöttségi szintjét egy ledes indikátor mutatja a távirányítón.

A távirányítóhoz kapott B4-RX Pro vevőegység 4 csatornás és a távirányítóval FHSS protokoll segítségével kommunikál. Ez a vevőegység a nagobb testvér, LRP B3-STX távhoz is megfelelő egyébként. Az is jó még ebben a távban, hogy a vevőegység 7.4V-os, vagyis képes kezelni a modern HV (High Voltage) szervókat is, megfelelő áramerősséggel tudja ellátni őket. Méreteit tekintve a vevő 34x25x14mm, így könnyen befér a legtöbb modellbe. Súlya 10gramm.

Tökéletes első távirányítónak, első modellünk számára abban az esetben, amennyiben nem RTR modellt vásároltunk, és még nincs távirányítónk. Akkor is számíthatunk erre a belépő szintű távra, amennyiben a korábbi távirányítónk még nem 2.4GHz-es, hanem kristálypárral dolgozott. Így a zavarástól mentesülhetünk.

A távirányítót kedvező áron vásárolhatjuk meg a Modell & Hobby shopban!