LRP S10 Twister 2 Monster Truck – Limited Edition

Az LRP S10 Twister 2 Monster az LRP Twister sorozat nagykerekű, úgynevezett monster modellje. Méretarányát tekintve 1/10-es, de elég szép méretű modellautóról van szó. Az LRP Twister sorozatában sok különböző modell található még nem csak ez a Monster, de ez egy remek darab, mivel felépítésének köszönhetően sok helyen tudunk vele modellezni, nem vagyunk az aszfaltos felülethez kötve. Az 1/10-es méretarány nem kicsi, a következő paraméterekkel rendelkezik modellünk.

Méretek

Súly 2020g

Hossz 465mm

Magasság 215mm

Tengelytáv 295mm

Szélesség 335mm

Kerékátmérő 122mm

A modellünk RTR verzió, vagyis a dobozából kivéve menetkész, sőt, ebben az esetben a távirányítóhoz szükséges 4 darab AA elemen kívül mindent tartalmaz is a készlet, az akkumulátor feltöltése után, valóban használatba vehetjük az autót.

Ez a modell egy hátsókerék hajtású autómodell, így a vezetése nagy élmény, hiszen az igazi hátsókerékhajtású autókkal megegyezően viselkedik gázadásra. Értelemszerűen irányítani nehezebb, mint az állandó összkerék-meghajtású modelleket, de sokkal élvezetesebb is a játék vele.

Csomagolás

A kicsomagolás után a modellt összeszerelve találjuk a dobozában, a karoszéria le van festve, fel van matricázva. A dobozban ott van a 2.4GHz frekvencián működő, LRP A2-STX Pro távirányító, mellyel majd a modellt irányítani fogjuk. A modell fedélzeti elektronikáját meghajtó akkumulátor is a készlet része. Ez egy NiMH akkupakk, 1600 mAh kapacitással és 7.2V árammal látja el a modellt. A biztosított töltővel nagyjából 1 óra alatt tudjuk teljesen feltölteni a lemerült akkumulátort, és nagyjából 20 perc játékidőt tesz lehetővé egy ilyen akkumulátor. Megjegyzendő, hogy az első dolog, amit érdemes beszerezni a modellhez, az vagy még legalább egy ilyen akksi, vagy még inkább egy nagyobb kapacitású NiMH akkupakk.

Ezzel jelentősen tudjuk növelni a játékélményt, nem az fog történni, hogy egy kis játék után várunk az akku feltöltésére.

Meghajtás

A modell meghajtásáról egy LRP S10 Blast 540-es méretű, kefés motor gondoskodik, ezt pedig az LRP A.I. Runner V2 fordulatszám szabályzó vezérli. A teljesítmény ehhez a modellhez tökéletes, sőt, egy állítható csúszó kuplung is a hajtáslánc része, ez segít egy rosszabb landolás esetén a hajtásláncnak egy pillanatra megcsúsznia, így nem törik, hajlik el semmi odabent.

Az irányításért az LRP R-7103WP, egy 3kg teljesítményű kormányszervó felel, ehhez a modellhez elégséges a teljesítménye. Ez utóbbi cseppálló, vagyis a felfröccsenő víz nem fog benne kárt okozni. Ez a vevődobozra is igaz, így az elektronikánk egy könnyed záport biztosan hiba nélkül túl fog élni, vízbe viszont semmiképpen sem szabad meríteni a modell, mert abban az esetben ezek az alkatrészek károsodhatnak.

Hajtáslánc

Fém fogaskerékszett és hajtáslánc fogadja a hátsó tengely mögé helyezett motorból jövő teljesítményt. Jó tudni, hogy ebből a modellből létezik egy erősebb, brushless verzió is, így biztosak lehetünk abban, hogy az ahhoz a nagyobb teljesítményhez méretezett fogaskerekek ebben a modellben garantálják, hogy ezzel a hajtáslánccal nem igen lesz sűrűn problémánk.

A kihajtások, tengelyek acélból vannak, így a tartósságuk szintén megfelelő. A futómű állítható, kerékdőlést, szét-, és összetartást állítani tudjuk, ami befolyásolja majd modellünk viselkedését. Természetesen a teljes hajtáslánc golyóscsapágyazott, sima futást eredményezve ezáltal a modellnek.

A hajtáslánc végén a 4, nagyméretű, monster truck-okra jellemző mintázatú gumi gondoskodik a tapadásról és az erő átviteléről a talajra.

Ezeknek és a felépítésnek köszönhetően a hasmagasság jó, így nyírt fűben, földes utakon is modellezhetünk, nem kell vadászni a szabad aszfaltos utcákat / parkolókat.

A lengőkarok független kerékfelfüggesztést biztosítanak, 4 darab olajos lengéscsillapító gondoskodik az egyenetlenségek kisimításáról.

Az akkutartó LiPo és NiMH akksik fogadására képes, így ha később az elektronika cseréjével brushless verzióra állunk át, ezzel sem lesz gondunk.

A modell tökéletes kezdő modellautónak, sőt, van benne lehetőség egy kis tuningra is. Kedvező ára ellenére a minőségével sem lesz gondunk, így nyugodt szívvel javaslom bárkinek.

Az LRP S10 Twister 2 Monster Truck – Limited Edition -t a Modell & Hobby üzleteiben vagy shopjában vásárolhatjuk meg.