Maverick Strada RX

Mai bemutatónkban a Maverick gyártó ralikrossz modelljét, a Strada RX 1/10-es, RTR autóját mutatjuk be egy kicsit közelebbről. A ralikrossz egy olyan gyorsasági autós verseny, amely épített, zárt, részben szilárd burkolatú pályán kerül megrendezésre. A Maverick Strada sorozatban 8 féle 1/10-es autót találunk, melyek felépítése szinte tökéletesen megegyezik, a fő különbségek a használt karosszériában illetőleg a felni/gumi párosban van elsősorban, némely speciális kivitelnél, mint a drift autó verzió, pedig a hátsó differenciálmű is zárt. Ezek az apró eltérések azonban mégis, teljesen egyedi jelleget adnak az adott modellnek, és ez így van a mai bemutató alanyánál is.

Az RX

– a RallyCrossra utal, vagyis ralikrossz verzióról van szó. A modell RTR verzióban érkezik, vagyis használni is tudjuk modellünket, hiszen az teljesen készre van szerelve, tartalmazza a szükséges elektronikai berendezéseket, a karosszéria le van festve és fel is van matricázva. A szereléssel nem kell tehát foglalkoznunk, a modellautót a dobozából kivesszük, a kapott töltővel feltöltjük a vevőakkut, és már indulhat is a játék. Illetve 4 darab AA méretű, ceruza akksira mindenképpen szükségünk lesz majd a távirányító működtetéséhez. Ezt a doboz nem tartalmazza!

Az MM-22-es kefés, 540-es elektromos motort az MSC-30BR-WP elektronikus fordulatszámszabályzó, vagyis ESC vezérli. A kormányzásért az MS-22-es kormányszervó felel.

A fedélzeti elektronika áramellátásáról az MBP-22-1800 mAh-es, 7.2V-os, NiMH akkupakk gondoskodik.

Az irányításról egy 2.4GHz frekvencián működő pisztoly táv és a hozzá tartozó vevő gondoskodik.  A fedélzeti elektronika cseppálló, így fröccsenő esővíz vagy olvadt hó nem hozza zavarba modellünket, természetesen a vízállóság nem jelenti, hogy víz alá merítés után működni fog a modell.

Az állandó összkerékhajtás és az állítható futómű geometria miatt a modell beállításainak megfelelően, bármilyen pályára ráhangolhatjuk az autót. Számos kiegészítő alkatrészt is választhatunk a modellhez, sőt, akár később brushless verzióra is átalakíthatjuk. Ennek a modellnek is van egy RED változata gyárilag, amelyben már brushless szabályzó és motor lapul, alaposan megnövelt teljesítménnyel.

A modell tökéletes választás kezdő modellezők számára! A Strada sorozat egymással való nagyfokú kompatibilitása miatt alkatrész-utánpótlási gondunk nem lehet, ráadásul bármelyik modell mellett is döntünk, nagyon kis ráfordítással bármelyik Strada modellé átépíthetjük modellünket. A Ralikrossz verzió alkalmas nem csak aszfalt, de nem túl durva terep leküzdésére is.

Maverick Strada RX a Shop-ban!