VolantexRC – Vector 70 RTR hajómodell

Szerencsénkre vízfelületben hazánkban nincs hiány, így egy jó kis hajómodell kellemes kikapcsolódást nyújthat bárkinek! Arról már nem is beszélve, hogy esetleg barátainkkal összefogva és egyforma hajókkal indulva remek kis vízparti versenyt hozhatunk össze néhány hajómodell segítségével.

Röviden szeretném egy kicsit bemutatni számotokra a képeken látható VolantexRC Vector fantázianévre hallgató sorozatából a Vector 70-es, RTR modellhajót.

Nevében a lényeg, ez egy 70 cm hosszú, vagyis elég impozáns motorcsónak. Kézhez ebben a dobozban kapjuk, és a doboz kinyitása után ez tárul a szemünk elé.

Hajónk RTR szerelésű, vagyis a dobozból kivéve működésre készen is van. Be van szerelve minden ami a működéshez kell, így a fedélzeti elektronika tartalmazza a szénkefés motort és a szabályzót, a vevőt, a szükséges akkupakkot töltővel együtt, illetve tartalmazza a kormányzáshoz szükséges szervót is. A távirányítóhoz szükséges 4 darab, AA méretű elemet nekünk kell biztosítanunk.

Természetesen a kapott töltő segítségével fel kell töltsük a vevőakkut, amely ebben az esetben egy 7.2V Ni-Mh, 2200mAh-es akkupakk. Feltöltés után az akkumulátort tépőzárás rögzítéssel tudjuk elhelyezni a hajótestben. A hajótestbe a felső rész nyitásával jutunk be. A hajótest ABS műanyagból készült, strapabíró megoldás.

A fedélzeti elektronika a motor és a szabályzó esetében is vízhűtéses. Az irányításról egy Exmitter EX2-es, 2.4GHz frekvencián működő távirányító és 2 csatornás vevő páros gondoskodik.

A hajó csak előrefele tud közlekedni, kialakításából fakadóan a hátramenet esetén a hajótestbe víz kerülhetne. Tartalék alkatrészt és szerszámokat is kapunk a készletben, így például van tartalék hajócsavar, ami jó szolgálatot tehet egy esetleges vízi baleset után.

A Volantex Vector 70 RTR hajómodellből létezik brushless motoros verzió is, amelynek teljesítménye nagyobb, mint szénkefés társáé, azonban felépítésében hasonló, mint jelen modellünk.

A hajót ezen a linken tudjuk on-line megvásárolni.