LRP B3-STX Deluxe távirányító

A régóta és jól ismert A3-STX Delux távirányító alapjaira épül az új B3-STX Deluxe pisztoly távirányító. Ez a modell az LRP modellautók egyik alap távirányítója.

LRP B3-STX Deluxe 2.4GHz pisztoly távirányító készülékháza azonos az A3-al, de a kormánykerék elhelyezése, kialakítása különbözik. Ez egy optimálisabb fogást és így kényelmesebb használatot eredményez. További előny, hogy a korábbi áramfelvételen is javítottak, így a távirányító működéséhez már csak 4 darab AA méretű ceruzaelemre van szükségünk. Ez természetesen a kisebb összsúlyban is megmutatkozik. Ennek nyilván akkor látjuk értelmét, amennyiben hosszabb időn át modellezünk, akkor nem mindegy, hogy mekkora súlyt kell kézben tartanunk.

Mivel a távirányító 2.4GHz-es frekvencián működik, zavarásmentes irányítást tesz lehetővé, és beépített fail safe funkciót is kapott. További integrált funkció az EPA, (end point adjustment,) vagyis az egyes szervó végkitérésének állítási lehetősége. Beépített töltőporttal rendelkezik, vagyis amennyiben tölthető elemeket illesztünk a távirányítóba, és egy megfelelő csatlakozással ellátott adapterrel rendelkezünk, akkor tudjuk a távban is tölteni az akkujait.

Minden egyes paramétert beállítani és leolvasni is a kék háttérvilágítással rendelkező kijelzőn állíthatunk a távirányító gombjai segítségével.

15 modell tárolására képes memória is helyet kapott a távirányítóban. Ez hasznos lehet, ha ezt a távot akarjuk használni több modellünkbe épített vevővel.

A távirányítóhoz kapott B4-RX Pro vevőegység 4 csatornás és a távirányítóval FHSS protokoll segítségével kommunikál.

Tökéletes első távirányítónak, első modellünk számára abban az esetben, amennyiben nem RTR modellt vásároltunk, és még nincs távirányítónk. Akkor is számíthatunk erre a belépő szintű távra, amennyiben a korábbi távirányítónk még nem 2.4GHz-es, hanem kristálypárral dolgozott. Így a zavarástól mentesülhetünk.