MAVERICK Strada DT elektromos RTR Desert Truck

A HPI gyártót (https://www.hpiracing.com) nem igazán kell bemutatnom a modellezők táborának, hiszen több, mint 30 éve gyárt megbízható modelleket a modellezőknek szerte a világon. A HPI egyik termékvonala lett a MAVERICK, mely elsősorban modellautókra fókuszál és ebben a kategóriában biztosít széles választékot az érdeklődők számára.

A teljes termékvonalból ebben a leírásban a Maverick Strada DT  elektromos RTR Desert Truck autójával ismerkedhetünk meg közelebbről.

Méretarányait tekintve ez a Desert Truck 1/10-es, ami egy teljesen standard méret a modellezésben. Amennyiben a méretarányok egyelőre nem sokat mondanak, akkor egy 40 centiméter hosszú és 25 centiméter széles autót képzelj el.

A névben szereplő RTR kifejezés pedig az angol „Ready to Run”, vagyis „menetkész” jelzőt jelenti, vagyis azt, hogy amennyiben e mellett az autó mellett döntesz, megvásárlása után a távirányítóba kell csak 4 ceruzaelemet illesztened, ezen kívül a gyártó gondoskodott minden egyéb szükséges elektronikáról. Így a készletben ott van az autó összeszerelve, a motor, a vevőelektronika, a szabályzó és a kormányzást lehetővé tevő szervó is be van szerelve.

Maverick Strada DT

Kapunk a kitben vevőakkumulátort is, ehhez pedig töltőt, mely segítségével fel tudjuk tölteni az akkut.

Vagyis mindent mellékel a gyártó, ami ahhoz kell, hogy kibontást és az akkumulátor feltöltését követően játszani tudjunk új kedvencünkkel!

Mivel a karosszéria gyárilag festve van és fel is van matricázva, így a szépítgetéssel sem kell foglalkozni, valóban készen áll az autónk egy jó kis játékra! És milyen menőn néz ki ez a karosszéria! Vicces, hogy a „motorháztetőt” külön vesszük le, és mint az igazi Dester Truck autókon, a teljes kabin egyben nyílik fel.

Felépítését tekintve klasszikus Off-Road autóról beszélhetünk, alapjaiban megegyezik a MAVERICK sorozat többi 1/10-es autóival.

Állandó 4 kerék meghajtású modell, ami azt is jelenti egyben, hogy terepen jól mozog, könnyebb irányítani is, és könnyen megbirkózik az egyenetlen talajjal is. Az alacsony súlyelosztásának és az áramvonalas kialakításának köszönhetően ugratások közben szépen siklik a levegőben.

A profin megtervezett, alacsony súlypontot biztosító kompozit alváz szilárd alapot biztosít az egyébként rendkívül erős, 540-es kefés elektromos motor által meghajtott kardántengelyes hajtáslánc számára. A gyári motor-szabályzó páros megfelelően illesztett, ehhez az autóhoz is tökéletes választás! A jó súlyelosztás pedig gondoskodik a jó vezethetőségről.

Természetesen, mint minden buggy autóban, itt is független, kettős keresztlengőkaros kerékfelfüggesztés illetve olajos lengéscsillapítók felelnek a megfelelő stabilitásért, így off-road terepen nagyon is otthonosan mozog a DT!

A futómű több ponton is állítható, mely állítások valódi hatással lesznek autónk viselkedésére. Variálható a lengéscsillapítók alsó (lengőkaron) és felső (tornyokon) bekötési pontjai, kerékdőlést állíthatunk, első kerekeknél pedig a összetartást is változtathatjuk. Ezen állítási pontokkal való játék valóban hatással lesz az autó viselkedésére.

Távirányító / vevő párosunk természetesen már 2.4GHz frekvencián kommunikál egymással, így semmi sem zavarhatja meg játékunkat.

A kapott 1800mAh kapacitású, 7.2 V –os, Ni-Mh akkupakkunk használattól függően körülbelül 10 perc szórakozásra tartalmaz energiát. Mivel biztosan nem csak én szoktam órákon át modellezni egy-egy alkalommal, javasolt több darab, esetleg a gyárinál nagyobb kapacitású akkupakk megvásárlása a Modell & Hobby üzleteiben.

Jól átgondolt alváz és elrendezés azt jelenti, hogy autónk könnyen szerelhető és karbantartható. Mivel ez a modell kellően nagy teljesítményű, így előfordulhat, hogy egy ütközésnél valami megsérül rajta. A Modell&Hobby üzleteiben ezért vásárolhatsz hozzá csere vagy tartalék alkatrészeket is.

Összességében ez egy nagyon jó modellautó, tökéletes választás azok számára akik még csak most ismerkednek az autómodellezés szépségeivel, ugyanakkor egy valóban jó modellt akarnak már első körben is maguknak.

A Maverick Strada DT 1/10 RTR elektromos Desert Truck modellautó jellemzői

 •  2.4Ghz távirányító rendszer
 •  Állandó 4 kerék meghajtás
 •  Teljes golyóscsapágyazás
 •  Eloxált motorhűtőborda
 •  Optimális súlyelosztású, kompozit alváz
 •  Több ponton állítható futómű
 •  Olajos lengéscsillapítók
 •  Független, keresztlengőkaros felfüggesztés
 •  Gyárilag festett karosszéria
 •  Rugalmas első-hátsó ütközők

A Strada DT üzemeltetéséhez szükséges kiegészítők

 • 4db ceruza elem vagy tölthető akku

A modell elsősorban kezdőknek ajánlott, könnyen üzemeltethető, olcsón fenntartható modellről beszélünk. Felépítésének köszönhetően jól használható, bárhol bevethető, nem kell aszfaltos parkolókat vadásznunk, tökéletes számára a földes út, vagy a nyírt füves terület.

A MAVERICK Strada DT elektromos RTR Desert Truck modellt a Modell & Hobby shopjában tudjuk beszerezni legegyszerűbben.