Elveszett modell kereső kütyü

Nem tudom találkoztatok-e már ezzel a dologgal, de bizony létezik ilyen. És nem valami óriási berendezésről van szó, viszont annál praktikusabbról. Szerencsére talán nem mindenki vesztett el közülünk repülőmodellt, vagy drónt, de ha ezt a nem túl nagy összegű, viszont annál praktikusabb beruházást meglépjük, akkor biztosan még kevesebb lesz az elveszett modell.

Nem tudom találkoztatok-e már ezzel a dologgal, de bizony létezik ilyen. És nem valami óriási berendezésről van szó, viszont annál praktikusabbról. Szerencsére talán nem mindenki vesztett el közülünk repülőmodellt, vagy drónt, de ha ezt a nem túl nagy összegű, viszont annál praktikusabb beruházást meglépjük, akkor biztosan még kevesebben fogunk modellt elhagyni.

Nem arról van szó persze hogy egy kismanó megkeresi helyettünk a kukoricásba esett modellt egy fagyiért cserébe. Ez a “Lost Plane Finder” névre hallgató elektronika annyit csinál pusztán, hogy hangos csipogással jelzi a modell helyét.

Az eszköz alig néhány gramm tömegű és csak néhány centis. Két kábel lóg ki belőle, az egyiket egyszerűen a vevőegység valamelyik csatornájához kell csatlakoztatnunk, a másik kilógó kábelhez pedig csatlakoztassuk nyugodtan azt a szervót vagy bármit, amit amúgy a vevőnek ezen a csatornáján üzemeltetni szeretnénk. Ez a kis kütyü egészen addig nem fog beleszólni semmibe (csöndben is marad szerencsére) amíg a távirányítónk be van kapcsolva, és ennek megfelelően a vevő jelet továbbít a szervók felé.

Viszont ha lepottyanunk a repcsivel, helivel, vagy drónnal jó messze magunktól, és kikapcsoljuk a távirányítót, akkor jó hangos sípolással fogja nekünk jelezni a modell kereső elektronika, hogy merre keressünk. Ne értsetek félre amikor azt mondom hogy hangos. Ez tényleg nagyon durva 85db-es erősséget jelent, fülsértő hangon!

Annyit talán érdemes megjegyezni a beépítéssel kapcsolatban, hogy lehetőleg ne arra a csatornára építsük be, ahol esetleg nagyobb árammal kell kiszolgálni a szervót, vagy bármi mást.

Reméljük hasznotokra válik ez a kis elektronika, amit itt tudtok megvásárolni: Lost Plane Finder