HPI Micro RS4 Ford Mustang RTR-X, 1/18-as modellautó

A HPI x Vaughn Gittin Jr. kollekció legújabb tagja, a HPI Micro RS4 Ford Mustang RTR-X 1/18-as modellautója is megérkezett! Ez a kistesója az 1/10-es HPI Mustang RTR-X Sprint 2 Sportnak és a Nitro RS4 3 EVO+-nak.

A Micro RS4 egy 1/18-as méretarányú, elektromos modellautó, amely az ikonikus, 1969-es Ford Mustang kasztniját hordozza, kialakításában pedig Vaughn Gittin Jr. és a Need For Speed csapata segédkezett. Élethűsége garantált, így számunkra is van esélyünk vezetni ezt az autót, igaz, csak 1/18-as méretben.

Doboztartalom

A modellünket egy csinos kis dobozban kapjuk kézhez, és kinyitás után egyből láthatjuk is a gyönyörű modellautót.

Meghajtás, fedélzeti elektronika

Az autó elektromos meghajtással rendelkezik, állandó összkerékhajtással bír, tekercsrugós lengéscsillapítás biztosítja a megfelelően pontos kezelést és irányítást. Mivel gyárilag össze is van szerelve, a karosszériája le van fényezve, és a dobozban minden benne van, ami ahhoz kell, hogy elindítsuk a modellt, egyből hadra foghatjuk!

Természetesen fel kell töltenünk a modellt meghajtó akkumulátort, ami ebben az esetben egy 6.0V-os, 1200mAh-es NiMH akkupakk. A távirányítóhoz szükséges 4 darab ceruzaelemet is tartalmazza a készlet, ezeket kell még beilleszteni a távirányítóba, mely egy proporcionális, jó minőségű, 2.4GHz frekvencián üzemelő távirányító.

A modellhez két szett felnit és gumit is kapunk. Az egyik egy rendes gumi, míg a másik drifteléshez való. A kerekek cseréje egyszerű, csak felnistül le kell húzzuk az az adott felnit a kerékagyról és feltenni a másikat, és már driftelhetünk, vagy versenyezhetünk is tovább.

A meghajtásról egy HPI 180-as motor gondoskodik, a hozzávaló szabályzóval együtt. A meghajtás a kerekekre fogasszíj segítségével jut el. A kormányzásról egy vízálló kormányszervó gondoskodik.

A szíjhajtás a direkt meghajtott hátsó tengelytől fut előre az első differenciálműbe, és adja át a hajtást az első kerekek számára is. Nem kell ecsetelni, mennyivel stabilabb és jobban kontrollálható a modellautó vezetése az állandó összkerékhajtással.

Az F1 stílusú lengéscsillapító megoldás és a független kerékfelfüggesztés biztosítja a precíz kormányozhatóságot.

A gumis kerékszett nem csak beltéri, de kültéri használatra is ideálissá teszi a modellt. Aszfalt, beton illetve szőnyeg vagy parketta? Bármi jöhet, a kis modellünk rendesen fog működni ezeken. Nyilván, a hasmagasság nem teszi lehetővé, hogy földes, egyenetlen talajon használjuk, de a többin megállja a helyét!

Ajánlás

A fenti, egyszerű üzemeltethetőség, stabil felépítés, és menetkész, mindent tartalmazó gyári kiépítés ideális kezdő modellé teszi a HPI Micro RS4 modellt, bátran ajánljuk első modellnek beltéri és akár kültéri használatra is egyaránt!

Beszerzése egy kattintásra van a Modell & Hobby on-line shopjában, itt!