LRP S10 Blast2 BL Monster Truck

Ebben a bemutatóban az LRP S10 Blast2 Monster Truck BL motoros verzióját nézzük meg közelebbről. Az LRP S10 Blast2 BL Monster Truck egy RTR, 1/10-es méretarányú, 45 cm hosszú és 31,5 cm széles, 4wd, azaz állandó négykerék meghajtású autómodell.

A névben szereplő RTR kifejezés az angol „Ready to Run”, vagyis „menetkész” jelzőt jelenti abban a tekintetben, hogy az autó teljesen összeszerelve, elektronikával együtt érkezik, karosszériája festett és fel is van matricázva.

Az autóban tehát van egy LRP R-7103WP kormányszervó, van benne egy LRP SpinPro BL szabályzó és egy Vector K7 BL, 4700KV értékű motor. A szabályzóról érdemes tudni, hogy nem csak LiPO hanem NiMH akkupakkal is tud üzemelni.

Akkupakkot ennek megfelelően a készlet nem tartalmaz, azt választásunknak megfelelően kell külön megvennünk az autóhoz. Ezen kívül szükségünk lesz még 8 darab AA méretű, vagyis ceruza elemre is a távirányító működtetéséhez is. Érdemes beszerezni a választott akkupakknak megfelelően valamilyen töltő berendezést is, mert a készlet töltőt, a fentiek miatt nem tartalmaz.

Az akkupakkot az elemtartóba kell helyeznünk, amely képes mind a LiPo, mind pedig a NiMH akkupakkokat fogadni és biztonságosan tartani. Ezután be kell kapcsolnunk a távirányítót és ezután csatlakoztatni az akkut a modell vezérlő elektronikájához. A modellhez vásárolható plusz akku is amivel növelhető a játékidő.

Az irányításról a már ismert LRP 2.4GHz FHSS A2-STX Pro rádió gondoskodik.

Az elektronikánk cseppálló, ami azt jelenti, hogy nedvesebb időben, akár egy kisebb esőben is tudunk játszani anélkül, hogy az tönkre menne.

Felépítését tekintve klasszikus 4WD Monster Truckról van szó. A motor egy kékre eloxált alumínium motortartó bakot kapott, mely segíti a termelődött hő jobb elvezetését. A meghajtást egy kuplungon keresztül adja át a kardántengelyre, ez közvetíti azt az első és a hátsó acél differenciálművekbe. Elöl CVD kardántengelyek továbbítják a hajtást az első kerekekre. Az autóban teljes golyóscsapágyazás van, mely biztosítja a sima és tartós futást autónk számára.

A kerekek független felfüggesztéseket kaptak és a lengőkarokra csavarrugókkal szerelt olajos lengéscsillapítók lettek beépítve. Ezen az autón már a futóművet is szabadon állíthatjuk, mind kerékdőlést, elöl összetartást, mind pedig a telók alsó és felső bekötési pontjai szabadon állíthatók.

A kapott VTEC gumik átmérője és mintázata lehetővé teszi, hogy füves, egyenetlen terepen is jól haladhasson az autónk.

Az autóhoz egy nagyon részletes felhasználói kézikönyvet is kapunk, mely alapján akár teljesen szét, majd össze is szerelhetjük modellünket, illetve az autó futómű átállításához is találunk benne tippeket.

Mivel ez a modell a Brushless motornak köszönhetően nagy teljesítményű, így előfordulhat, hogy egy ütközésnél valami megsérül rajta. A Modell & Hobby üzleteiben ezért vásárolhatsz hozzá csere vagy tartalék alkatrészeket is.

Összességében

az LRP S10 Blast2 BL Monster Truck RTR könnyű kezelhetőségének és kedvező árának köszönhetően jó választás azok számára, akik még csak most ismerkednek az autómodellezés szépségeivel, ugyanakkor egy valóban megbízható és nagy teljesítményű modellt akarnak már első körben is maguknak.

Ezt a modellt a Modell & Hobby Kft. webshopjában tudjuk megvásárolni legkönnyebben, azonban javaslom, hogy a megvásárlását személyesen tegyük meg, a boltban pedig válasszunk hozzá árban megfelelő akkupakkot, és egy töltőberendezést is hozzá, amivel azt majd biztonságosan tudjuk tölteni és kezelni.