DJI Spark drón

Megérkezett a DJI jelenleg legkisebb drónja a DJI Spark. Cikkünk a droncenter.hu-ról, a blog.modell.hu drónokkal foglalkozó testvérblogjáról származik!

Külsőre a DJI -tól megszokott igényes kivitelt kapjuk. A kb. 15 cm gép fel van szerelve egy 12MP-es fotózásra alkalmas kamerával. Természetesen videó felvételeket is készíthetünk vele FULL HD felbontásban.DJI Spark

A DJI Spark 5 különböző színben (fehér, piros, zöld, kék és sárga) és két felszereltségi csomagban vásárolható meg. Az alapcsomag a gépet és az akkutöltőt tartalmazza, távirányítón nélkül. Ezt a gépet a telefonunkról, a wifi kapcsolaton keresztül irányíthatjuk. A wifi le is korlátozza az irányítás hatótávolságát kb. 100 méterre.

DJI SparkDJI Spark

 

A nagyobb combo csomagban kapunk a kopterhez távirányítót, rotorvédőket, tartalék akkut, töltő HUB-ot és hordozótáskát is.

DJI Spark more fly combo

A repülési idő és az akku töltése

A gyártó leírása szerint teljesen feltöltött akkuval kb. 16 percet tud a levegőben tölteni a DJI Spark. A csomagban az akku töltéséhez egy USB kábelt és egy hálózati USB adaptert kapunk. Fontos megjegyezni, hogy az USB kábelt egy sima USB aljzatba bedugva nem fogja tölteni a DJI Spark akkuját, mert a töltéshez nem elegendő az 5V feszültség. A DJI adaptere 12V feszültség leadására képes és ez kell a kis kopter akkujának töltéséhez.

Az irányítás

A távirányító nélküli gépet, az akku feltöltése után kétféle módon irányíthatjuk. Vagy a mobiltelefonunkra telepített DJI GO 4 alkalmazáson keresztül vagy az úgynevezett Simple Control funkcióval a kezünk mozgatásával. (Mint a Jedik. 🙂 ) Ilyenkor a koptert a tenyerünkbe véve, magunk felé irányítjuk a kameráját és így kapcsoljuk be. A gép felismeri az irányítót és elindítja a motorokat, majd a levegőbe emelkedik. Ezután a tenyerünket a gépnek mutatva mozgathatjuk a Sparkot. A kezünkkel integetve a kopter eltávolodik tőlünk és ezután követ minket, ha elmozdulunk. Természetesen tudja a Mavic-nél már megismert kézmozdulatra történő fotó készítést is. Amikor pedig mindkét kezünket a levegőbe emeljük, majd leengedjük a DJI Spark felkészül a leszállásra. A közelünkbe lebeg és kézmagasságban megáll. Ekkor helyezzük a tenyerünket a gép alá és az beleereszkedik, majd leállítja a motorokat. Igazán mókás ez a kézi irányítás!

Természetesen a DJI Spark is tudja a cég gépeitől megszokott intelligens repülési funkciókat.

Továbbá megkapta a menetirányba néző akadály kikerülő funkciót is.

A DJI-nak ismét sikerült lenyűgöznie minket. A Spark egy fantasztikus kis drón.

Megvásárolható a Modell & Hobby üzleteiben és webáruházában.